Over HUSA

HUSA Logistics in Veendam exploiteert een Tri-modale terminal (bereikbaar via spoor, weg en water) en verwerkt zowel containers als ook conventionele lading. HUSA Logistics voorziet in een totale logistieke dienstverlening voor zowel opdrachtgevers, rederijen als transportbedrijven. HUSA Logistics beschikt op de railterminal over vier opstelsporen van 900 meter lang, waarvan één specifiek is voor conventioneel spoorvervoer. Onze laad- en loskade is geschikt voor schepen van CEMT-klasse 5. HUSA Logistics biedt naast transport, laad- en losfaciliteiten ook ruime opslagmogelijkheden voor voedingsmiddelen, projectladingen en geclassificeerde goederen. Het warehouse van HUSA Logistics is de logistieke schakel tussen producenten, de railterminal en de barge terminal. Goederen die wachten op verdere doorvoer worden opgeslagen in het warehouse met een totale capaciteit van meer dan 90.000 m2. Dit warehouse is volledig food-grade ingericht. Hier worden jaarlijks meer dan 12.000 containers en 12.000 vrachtwagens geladen voor verzending naar binnenlandse of buitenlandse bestemmingen. Het warehouse opereert in nauwe samenwerking met de spoor-, barge- en wegtransport afdelingen van HUSA Logistics en andere transportbedrijven. HUSA Logistics verzorgt daarnaast binnen het warehouse Value Added Activiteiten ten behoeve van de opgeslagen goederen.

Certificering

Een veilige werkomgeving, hoge mate van kwaliteit, en bijzondere aandacht voor het milieu zijn belangrijke thema’s binnen HUSA Logistics. HUSA Logistics is hiervoor ISO 9.001, ISO 22.000, GMP+B3, GMP+B4, OHSAS 18.001, SQAS en AEO-Full gecertificeerd. Hiermee voldoen wij aan de hoge kwaliteitseisen die vanuit de diverse branches worden gesteld. Daarnaast is HUSA Logistics Erkend Leerbedrijf, beschikken wij over een volledige milieuvergunning, NVWA en GMP registraties en zijn in het bezit van een NIWO registratie voor het vervoer van ongevaarlijk afval. HUSA Logistics beschikt over een Douane entrepot C gelegen op ons logistieke centrum in Veendam. Bekijk of download hier onze certificaten.

Duurzaamheid

HUSA Logistics is zich bewust van haar aanwezigheid in de maatschappij. Wij vinden het een vanzelfsprekendheid dat wij bij al onze werkzaamheden het milieu zo min mogelijk belasten. Daarom zijn wij voortdurend op zoek naar werkmethodes die hierbij aansluiten. Zo hebben we de laatste jaren fors geïnvesteerd in led verlichting in ons 90.000 m2 grote warehouse en op onze buitenterreinen, en hebben ons totale energieverbruik hierdoor met ruim 18% weten te verminderen. Onze trucks hebben allemaal Euro VI motoren en voldoen hiermee aan de strenger wordende eisen op gebied van CO2-uitstoot. Ontwikkelingen op gebied van alternatieve brandstoffen voor trucks en schepen volgen wij met bovenmatige interesse.

Lidmaatschappen

HUSA Logistics is lid van:

 

Neem contact op

Vraag offerte aan
07 nov
Blog

Lancering nieuwe website!

Vol trots presenteren wij u onze nieuwe website! Hier kunt u in tekst, beeld en geluid ons bedrijf leren kennen en zien waarom wij uw ideale logistieke partner zijn!

Lees meer
Wat onze klanten zeggen

Reviews